Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui G 22000 ili G 33000

Sansui G 22000 ili G 33000 29 Ruj 2014 12:23 #8631

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Može li mi itko reći nešto o Sansuiu G 22000 ili 33000? Da li ih je bilo na ovim prostorima, te ima li ga tko?
htomasov
Administrator je zabranio postanje.

Sansui G 22000 ili G 33000 29 Ruj 2014 12:46 #8632

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
htomasov wrote:
Može li mi itko reći nešto o Sansuiu G 22000 ili 33000? Da li ih je bilo na ovim prostorima, te ima li ga tko?

Sansui G 33 000 I 22 000 su receiveri koji su napravljeni u zlatno doba tih uređaja. Ne znam da li znaš da su i najbolji koji su se ikad napravili. Sastoje se iz dva dijela. Prvi dio je preamp+tuner, a drugi dio je ilazno pojačalo s dva ogromna trafa i 4 velika elektrolita.Znam za dvojicu koji ih imaju u Ljepoj našoj, ima san priliku da ih osobno vidim. Vjeruj mi da izgledaju fantastično. Jako skupi uređaji za nabaviti.

Sansui G 22000 ili G 33000 29 Ruj 2014 12:49 #8633

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Koliko bi ga se isplatilo danas platiti?
htomasov

Sansui G 22000 ili G 33000 29 Ruj 2014 15:11 #8635

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
htomasov wrote:
Koliko bi ga se isplatilo danas platiti?

Tu se ne može dati jednoznačan odgovor, zavisi koliko ga želiš, koliko novaca imaš ... itd.itd. Za par dana ga možeš nabaviti kad se odlučiš. Ako malo pratiš ebay možeš steći uvid za koliko novca se nude i za koliko novca stvarno odlaze. Ne smije se zaboraviti obavezno osvježavanje izmjenom dijelova koji su podložni starenju, a to nije mala stavka, vise tisuća kn.
Zadnjih par godina trend je rasta cijena takvih uređaja.
Posljednja izmjena: 29 Ruj 2014 15:13 od Archie.

Sansui G 22000 ili G 33000 29 Ruj 2014 15:52 #8636

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Znam da je to tako, ali što je realno! Na ebay znaju stajati, pa ih vlasnik povuće nazad! Bitna je cijena za koju su se stvarno prodali i to me zanima koliko bi to danas bilo po prilici?
htomasov
Posljednja izmjena: 29 Ruj 2014 15:53 od htomasov.

Sansui G 22000 ili G 33000 30 Ruj 2014 08:43 #8640

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
htomasov wrote:
Znam da je to tako, ali što je realno! Na ebay znaju stajati, pa ih vlasnik povuće nazad! Bitna je cijena za koju su se stvarno prodali i to me zanima koliko bi to danas bilo po prilici?

Neki primjerci su postigli cijenu oko 3500 eura :shok: . To su obično bili primjerci koji su bili u odličnom stanju i imali su originalnu ambalažu za pakiranje kao i pripadajuću literaturu.Sve ti zavisi u kakvom su stanju, ali generalno su to skupi uređaji i teško nabavljivi. Tko ih nabavi ne rastaje se od njih. Imaš alternativu u G-9000 ili G-901 kojih je relativno lakše nabaviti i isto tako su odlični uređaji :obrva:
The following user(s) said Thank You: htomasov

Sansui G 22000 ili G 33000 30 Ruj 2014 11:45 #8641

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Hvala na odgovoru!
htomasov

Sansui G 22000 ili G 33000 30 Ruj 2014 14:35 #8642

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Moglo bi se reći da ako nađeš G-22000 ispod 22.000 kn da si jako dobro prošao. ;)

Sansui G 22000 ili G 33000 30 Ruj 2014 15:08 #8644

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Preskupo! Nisam toliko spreman platiti! Za te novce bi trebao biti novi,tj obnovljena svaka vida! Pratim malo oglase po ebayu i ostalim stranicama gdje se prodaju vintage uređaji! Nije baš da se kupuju baš samo tako! Stoje,stoje, stoje i nitko ne trza! Evo na njuškalu su dva Sansuia G 9000 i 901 DB i niti jedan nije prodan! Ako je takva navala, ako ima tako puno takvih kao ja ( što sumnjam, jer sam samo ja budala koja troši na receivere koje slaže po policama ) zašto se nisu potukli za ta dva Sansuia? Znam za jednoga 22000 i kupiti ću ga ako čovjek bude normalan u zahtjevu, ako ne reći ću vam gdje je pa onda ga vi kupite ako se to prodaje samo tako! Da li je pošteno od mene?
htomasov

Sansui G 22000 ili G 33000 30 Ruj 2014 16:12 #8645

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
htomasov wrote:
Preskupo! Nisam toliko spreman platiti! Za te novce bi trebao biti novi,tj obnovljena svaka vida! Pratim malo oglase po ebayu i ostalim stranicama gdje se prodaju vintage uređaji! Nije baš da se kupuju baš samo tako! Stoje,stoje, stoje i nitko ne trza! Evo na njuškalu su dva Sansuia G 9000 i 901 DB i niti jedan nije prodan! Ako je takva navala, ako ima tako puno takvih kao ja ( što sumnjam, jer sam samo ja budala koja troši na receivere koje slaže po policama ) zašto se nisu potukli za ta dva Sansuia? Znam za jednoga 22000 i kupiti ću ga ako čovjek bude normalan u zahtjevu, ako ne reći ću vam gdje je pa onda ga vi kupite ako se to prodaje samo tako!

Slazem se.. preskupo, ali kako za koga! Mozda za prosjecnog hrvata, ali sam svjedokom da sto sam prije par godina govorio i sam da je nesto bilo preskupo, sada ista ta cijena ispada povoljno!

Svaka stvar vrjedi koliko je netko spreman platiti za nju. Nedavno, sam na ebayu isao samo iz znatizelje prodati NOS driversku plocicu (dakle, novu, neupotrebljavanu plocicu na kojoj su elektronicki elementi) za Sansui AU9900A, i puknio iz znatizelje cijenu 99 EUR, i znas sta... otisla je u roku od 12 sati!!! I sad, kazi mi jel cijena za nju 99 EUR preskupa?
Prmjer br.2, prodavao sam ovdje u Hr AU317 kojeg sam sredio i obnovio, i kada se uracuna vrijeme ulozeno u refresh, i dijelovi... stavio sam donju granicu cijene od 2000 kn, i nije islo, stavim na ebay i ode za 320 EUR! To sto se ti G receiveri ne mogu prodati, moze znaciti dvije stvari: ili imaju neku falingu, ili stanje u Hr je zaista tesko da se i takve stvari ovdje ne mogu prodati.
No ima jos jedna stvar, da li znas koliko transport preko 50 kila osjetljive elektronike kosta, i koliko rizika sa sebom nosi? A da ne govorim ako je jos uvoz van EU-a, pa carinske komplikacije...

Ja sam vlasnik dvaju G22000, samo mijenjanje 4 komada glavnih napajackih elektrolita na jednom od njih kostalo me je nesto manje od 2000kn (materijal samo, ne sa "rukama")!

Sad... lijepo ti je Archie rekao na pocetku, sve zavisi koliko zelis to cudo posjedovati, ako zaista zeliz, onda budi i spreman platiti, no opet, ako neka cijena i na prvi pogled izgleda povoljnije, oprez! Da ne bude ko ne plati kurbu, plati likara!

I zaista najmrza su mi pitanja koliko ovo ili to vrijedi? I sad ljudi ocekuju da im se da potvrda njihove percepcije vrijednosti, a ako ne, onda pocnu, e ovo... e ono...

Zelim ti uspjesnu kupovinu, pa kada ga kupis, slikaj par slikica i postaj ih ovdje, i kazi nam cijenu, ali stvarnu :)

htomasov wrote:
Da li je pošteno od mene?

I na kraju; ako cemo sto je posteno,bilo bi posteno da je tvoj prvi post objavljen ovdje
Posljednja izmjena: 30 Ruj 2014 16:15 od Kale.
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.179 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register